Akrobatiavoimistelu

"Voimaa, taitoa ja tiivistä tiimityötä - useimmiten joku ilmassa tai vähintään ylösalaisin. Akrobatiavoimistelijat ovat vahvoja ja taitavia ja he pääsevät nauttimaan huimista tempuista."

 

Akrobatiavoimistelu on upea laji, jonka sisään mahtuu paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastaa ja kilpailla. Akrobatian harjoittelu aloitetaan yksin tehtävistä perusliikkeistä, kuten kuperkeikasta ja päälläseisonnasta. Taitojen ja voiman karttuessa edetään vaativampiin liikkeisiin ja pian myös muiden kanssa yhdessä tehtäviin nostoihin. Kilpatasolla juuri yhteistyöliikkeet eli nostot ja heitot ovat lajin ytimessä. Sekä pienet "topit", jotka nousevat korkeuksiin, että vahvat "baset", jotka näitä toppeja nostelevat, ovat erikoistuneet omiin rooleihinsa.

 

Akrobatiavoimistelussa voi kilpailla parina, triona, nelikkona tai ison akroshow-ryhmän jäsenenä. Näiden lisäksi oheisharjoitteluksi kehitetyssä akropuusarjassa kilpaillaan yksin. Lajin korkeimmalla tasolla on erikseen miesten ja naisten sarjat, mutta alemmissa luokissa tytöt ja pojat kilpailevat samoissa sarjoissa. 

 

Akrobatiavoimistelu sopii hyvin myös esimerkiksi toisen lajin oheisharjoitukseksi, sillä voimistelun perustaidot ja hyvä kehonhallinta ovat eduksi monessa lajissa!

 

Lue lisää lajista Suomen Voimisteluliiton sivuilta.

 

 

Vaasan Telinetaitureiden akrobatiavoimistelun ryhmät:

Sharonit

Vuonna 2017 ja sitä ennen syntyneille tytöille ja pojille

Volttihallilla, torstaisin klo 18-20 ja sunnuntaisin klo 17.30-19.30.

Valmentaja: Janette ja Fanni

 

AVOIMET TREENIT

Aika: torstaina 11.1. klo 18-20 ja sunnuntaina 14.1. klo 17.30-19.30

Paikka: Volttihalli (Runsorintie 1)

Kenelle: kaikille vuonna 2017 ja sitä ennen syntyneille

 

Tervetuloa mukaan kokeilemaan!

Kiinnostuitko tai heräsikö kysymyksiä? Ota yhteyttä janette.virkkunen(at)gmail.com

 

H 000214 8 1 214 IMGZ8539 vaasan telinetaiturit ry vasa redskapsfantaster rf sharonit