TeamGym

TeamGymissä kilpaillaan kolmella erilaisella telineellä:volttiradalla, trampetilla sekä vapaaohjelmalla. Volttiradalla tehdään erilaisia volttisarjoja, jotka ovat myös telinevoimistelusta tuttuja. Trampetilla tehdään  korkeita voltteja juoksuvauhdista trampetin ponnistusta hyödyntäen ja vapaaohjelma on koko joukkueen esittämä taiteellinen ja tanssillinen kokonaisuus. Jokaisella telineellä tärkeässä roolissa on joukkueen voima ja saumaton yhteistyö.

 

TeamGymissä nähdään paljon myös telinevoimistelusta tuttuja liikkeitä. Harrastajien ikäjakauma on laajempi kuin telinevoimistelussa ja TeamGymissä kilpaillaankin usein pitkälle aikuisuuteen asti. TeamGymissä on mahdollista kilpailla niin naisten kuin miesten sarjoissa sekä lisäksi myös sekajoukkueella. Lue lisää lajista Suomen Voimisteluliiton sivuilta.

 

Vaasan Telinetaitureissa on kaksi TeamGym-joukkuetta, Mandariinit ja Sitruunat. Joukkueisiin otetaan kauden alkaessa mielellään uusia voimistelijoita. Voimistelijoilla tulee olla voimistelutaustaa ja palo voimisteluun. Mandariinit kisaavat keväällä 2021 2. luokassa ja Sitruunat 3. luokassa.

 

Ryhmät harjoittelevat Huutoniemen koululla ja Volttihallilla.

 

Tulossa! Viikoilla 30 ja 31 kaikille avoimia treenejä.

 

TG Taip