Ajankohtaista

11.06.
2020

Halliohjeet

Harjoituksien järjestämisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamia ohjeita koronavirusepidemian aikaisesta toiminnasta. Harjoituksiin saa tulla vain terveenä. Käsienpesu ja muut hyvään hygieniaan liittyvät tavat huomioidaan, kädet pestään aina telinesalille saavuttaessa ja ennen kotiinlähtöä.

Sairaana ei missään tilanteessa saa tulla harjoituksiin. Jos lapsella tai muilla perheenjäsenillä on oireita, ollaan yhteydessä omalle terveysasemalle, ja toimitaan sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

 

Seuramme halliohjeet vallitsevaan tilanteeseen:

 

1. Harjoituksiin ei saa saapua, mikäli lapsella on pieniäkään sairauden oireita. Riskiryhmäläisten on harkittava perheen kesken harjoituksiin osallistuminen.
2. Harjoituksiin ei saavuta liian aikaisin ennen oman harjoitusvuoron alkua, max. 5 minuuttia ennen ja poistutaan välittömästi harjoitusten päädyttyä. Harjoitusvuorojen väliin jätämme 15 minuutin siirtymäajan. Harjoituksissa ja jonottaessa pyrimme pitämään turvavälit.
3. Saattoliikenne pidettävä minimissä. Vanhemmat odottavat lapsiaan ulkona tai autossa, huomioi myös parkkeerauskäytäntömme. Aulassa odottelu ja asiaton oleskelu on kielletty.
4. Telinesaleihin on suunniteltu uudet aikataulutut, jonka mukaan salissa harrastaa maksimissaan kaksi ryhmää yhtä aikaa. Cheer-puolella sama sääntö ja heillä sisäänkäynti toisesta ovesta sekä väliaikaiset pukeutumistilat toisaalla.
5. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa voimistelijat joutuvat lähikontaktiin keskenään.
6. Yhdessä harjoitteleva ryhmä säilyy samana koko kesän.
7. Pukuhuonetiloja, auloissa olevia naulakoita sekä penkkejä voi käyttää omalla vastuulla. Suositeltavaa olisi, että lapsi saapuisi harjoituksiin ja poistuisi sieltä voimisteluasu valmiiksi päällään. Suosittelemme ulkovaatteiden säilyttämistä omassa kassissa treenin aja, jotta treenin lopuksi on mahdollista siirtyä toisaalle pukuetumaan ja siten vältytään ruuhkaantumisilta.
8. Kaikkien osallistujien tulee pestä/desinfioida kädet ennen ja jälkeen harjoitusten. Salilla on käsidesiä, jota voimistelijat voivat käyttää.
9. Voimistelijoiden juomapullot on merkattava selkeästi lapsen nimellä. Unohtuneet pullot siirretään roskiin.
10. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta hihaasi.

11. Ulkomaan matkan jälkeen maahan saapuvan henkilön tulee 14 vuorokauden ajan rajoittaa tarpeettomia lähikontakteja ja noudattaa omaehtoista karanteenia. Harjoituksiin ei siis saa osallistua kahteen viikkoon ulkomanmatkan jälkeen. Noudatamme tässä THL:n ohjeistusta.
12. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.

Jos epäilet COVID-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan. Katso ohjeet tästä.
Katso myös Suomen Voimisteluliiton ja Olympiakomitean suositukset täältä.

 

Päivitämme/täydennämme tätä sivua ja mahdollisia toimintatapojen tarkennuksia.

Korona IG FB jossairastut
Takaisin