Ajankohtaista

22.02.
2018

Kauden viimeinen Minori-leiri voimisteltu!

Minorit 8.-11.2.2018


Vaasan Minori-voimistelijat Iina ja Misella kertoivat kauden viimeisestä Minori-leiristä.

 

Leiri alkoi torstaina 8.2, juna lähti rautatieasemalta Vaasasta noin klo 9.40 Seinäjoelle. Matka kesti reilu puolituntia, ja odotimme seuraavaa kyytiä Seinäjoen juna-asemalla noin 1,5 tuntia. Lähinnä aika kului Akkaria lukien ja puhelinta katsoen. Seinäjoelta lähdimme yhteiskuljetuksella Kuortaneelle samassa bussissa Taippareiden, Oulun Pyrinnön, VSK-U:n ja Turun Urheiluliiton voimistelijoiden kanssa.


Kuortaneella menimme heti syömään ja lounaan päälle meillä olisi pitänyt olla opiskelua, mutta se peruttiin liian tiukan aikataulun takia, kun etelän juna oli 30 minuuttia myöhässä. Saimme siis leirin alkuun vähän enemmän vapaa-aikaa ennen ensimmäistä treeniä. Treenit aloitettiin tutusti alkurivillä ja alkulämmittelyllä. Uutta oli se, että ensimmäisessä treenissä oli telinekierto eikä voimatestejä. Treenit meni ihan hyvin ja niiden päätteeksi mentiin jälleen syömään ja sitten päästiin majoittumaan huoneisiin. Olimme Joensuun Katajan voimistelijoiden kanssa samassa huoneessa.


Toisessa treenissä oli voimatestit, ne menivät meillä hyvin. Aina yhden voimatestipaikan jälkeen kerättiin oma ryhmä kasaan ja tehtiin ryhmähuuto, me olimme SUPERMIEHET. Sana ”mies” tuli siitä, että olemme yhtä vahvoja kuin miehet. Voimatestien jälkeen oli iltapala, jonka jälkeen menimme huoneeseen iltatoimille ja nukkumaan, hiljaisuus oli klo 21.30.


Aamulla heräsimme vartin yli seitsemän, puimme ja menimme aamupalalle. Meidän piti olla opiskelemassa kahdeksalta, joten pakkasimme kirjat mukaan jo aamupalalle ja menimme sieltä suoraan opiskeluun. Opiskelu kesti 45 minuuttia, jonka jälkeen veimme kirjat ja saamamme eväät huoneeseen ja kiiruhdimme treeniin, joka alkoi yhdeksältä. Treenit kestivät kolme tuntia, jonka jälkeen menimme lounaalle ja sieltä suoraan psyykkisen valmennuksen luennolle. Sirpa oli kertomassa, mitä psyykkinen valmennus on. Käsittelimme myös eri tunteita ja sitä, missä ne tuntuvat. Luennon jälkeen menimme huoneeseen ja söimme eväät ennen seuraavaa, kolmelta alkavaa harjoitusta.


Illan treeneissä oli mukana fysioterapeutti Iida. Hänelle sai mennä näyttämään, jos jokin paikka oli kipeä tai oli loukannut itseään. Meistä kummankaan ei tarvinnut käydä Iidan luona, sillä meillä ei onneksi ollut mikään paikka kipeänä, vähän jumissa korkeintaan. Toisen treenin jälkeen menimme syömään ja lepäsimme hetken ennen leikin alkua. Leikimme piilosta, tanssimme Macarenaa ja teimme loppurentoutuksen illan viimeisenä harjoituksena. Sitten olikin jo iltapalan ja nukkumaanmenon aika.


Lauantaiaamuna heräsimme aikaisin ja menimme aamupalalle. Treenit alkoivat jälleen yhdeksältä. Treeneissä meillä oli tramppa, hyppy, fysiikka ja puomi. Trampalla teimme Miikan kanssa kierteitä ja tuplia, hypyssä hyppyä pukilta, fysiikassa tehtiin Oton ohjeistuksella voimaa ja puomilla tehtiin perusliikkeitä, alastuloja ja acroyhditelmiä. Treenien jälkeen oli lounas ja hetken huilitauko.


Iltapäivän treeneissä meillä oli perusvoimistelu, puomi ja nojapuut. Perusvoimistelussa Siru veti meille piruettiharjoitteita, puomilla jatkoimme alastuloja ja acroja sekä nojiksilla teimme sarjoja, venäläiskäännöksiä ja alastuloja. Iina oli nojisten ajan remmeillä, koska hän loukkasi sormensa aamun fysiikkatreenissä, kun löi sen palikkapompussa palikkaan. Tekevälle sattuu!

 

Illalla meillä oli vielä fysioterapeutti Iidan pitämä harjoitus, jossa teimme kehonhuoltoa ja erilaisia liikkuvuusharjoitteita. Iidan palauttavan harjoituksen jälkeen menimme vielä uimaan. Kävimme kylmä- ja kuuma-altaissa, joka tekee terää palautukselle. Uinnin jälkeen menimme vielä iltapalalle ja siitä sitten nukkumaan. Päivä oli pitkä ja rankka, mutta silti todella hauska ja kiva!


Sunnuntaina päivä aloitettiin tuttuun tapaan aamupalalla ja aamutreenillä. Menimme aamupalalle jo vähän aiemmin, että ehdimme pakata laukut loppuun vielä ennen viimeistä treeniä. Huoneet piti olla tyhjättynä tavaroistamme jo ennen meidän treenin loppua, joten otimme laukut mukaan harjoitukseen. Vimpassa treenissä teimme trampan, fysiikan ja perusvoimistelun. Trampalla teimme liikkeitä sekä eteen että taakse ja fysiikassa teimme rankan keskivartalovoiman. Perusvoimistelun veti tällä kertaa Tiina ja teimme paljon erilaisia, uusia ja kivoja hyppyjen harjoitteita. Treeni päätettiin perinteiseen loppupiiriin, jossa jokainen kertoo, mikä leirillä oli kaikkein kivointa tällä kertaa. Hyvillä mielin menimme vielä viimeisen kerran syömään ja sitten hyppäsimme Iinan äidin kyytiin ja kurvailimme takaisin kotiin Vaasaan.

 

Seuraava Minori-leiri on kesäkuussa, kun useat nuoret voimistelijat näyttävät taitojaan Minori-testileirillä.

Minorit 2017 18 Misella ja Iina
Takaisin