29.04.
2018

Många medaljer från FSG måsterskapen 28-29.4.2018

VRF:s gymnaster hade succéhelg i Jakobstad då vi åkte på FSG mästerskapen.

I pojkarnas tävlingsklasser fick Santeri Korkeala med sig en silvermedalj i klass 1. Valtteri Uusi-Laitila tog bronset i pojkarnas klass 3.

I flickornas klasser blev det till och med fyra individuella guldmedaljer och åtta silver och bronsmedaljer! Vinnare i sina klasser va Amelie Hahto (C-yngre), Saara Mahlanan (C-äldre), Hertta Ekman (D-yngre) och Minea Antila (F).

Flickorna har även på vårens FSG mästerskap alltid lagtävlingar i alla klasser. En trevlig tradition med vandringspokaler till vinnarna och medaljer åt alla pristagare. VRF:s flickor placerade sig fint även i lagtävlingarna, B-klassens två lag blev 3. och 4. av totalt 30 lag. C-klassens flickor blev 2. och 3. av 16 lag. D-klassens flickor blev 4. och 5. av 7 lag. I E-klassens lagtävling vann VRF:s lag guld för fjärde året i rad! I F-klassen va det lagtävling nu för första gången och även där tog vi guldet med oss till Vasa! I och med dessa vinster fick vi vandringspokalerna med oss hem till Vasa, och de finns till påseende i Volthallens prisskåp.

Alla resultat hittar du här.

Tack till Finlands Svenska Gymnastikförbund och lokala arrangörerna IF Drott och Fitness Idrottsförening för fint arrangerade tävlingar.