Ajankohtaista

18.05.
2019

Misella Antila mukana tyttöjen PM-kultajoukkueessa

Naisten telinevoimistelun junioreiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut alkoivat tänään joukkuekilpailulla, josta Suomen tytöt nappasivat kultaa yhteispisteillä 140,850.

"Parasta kilpailussa oli, että tytöt olivat aivan huippuihana tiimi! Kannustivat kaikista kovimpaan ja fiilis oli läpi kisan aivan huippu”, iloitsi joukkuetta kilpailuissa luotsannut tyttöjen maajoukkueen vastuuvalmentaja Vilma Luoma-Aho.

Suomen joukkue oli tänä vuonna kasattu pääaisassa noviiseista, ainoastaan Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko on edustanut Suomea aiemmin. Kuusikko nappasi neliottelusta upeasti hopeaa pistein 48,650. Voiton vei tanskalainen Camille Rasmussen pistein 49,750.

Vaasan Telinetaitureiden Misella Antila aloitti kilpailunsa vahvasti nojapuilta ja hypystä, tehden suorituksensa läpi ilman suuria virheitä. Puomilla jännitys näkyi ja vaikeusosa, flikki-piiska, jäi puuttumaan Misellan tiputtua vinoon menneestä flikistä. Hän sai tippumisen jälkeen ajatuksensa nopeasti kasaan ja loppusarja sujui vahvaan tuttuun malliin. Myös viimeisellä telineellä permannolla nähtiin varmaa ja lennokasta voimistelua. Ensimmäiseksi kansainväliseksi ja ulkomailla kisatuksi kisaksi Misella suoriutui loistavasti, kolme telinettä neljästä nappiin ja hyvä fiilis koko kisan ajan. Misella sijoittui sijalle 19, pistein 41,850.

-"Puomi jäi harmittamaan, mutta muuten tein hyvän kisan. Joukkueen kanssa oli kivaa kisata ja meillä oli hyvä fiilis. Tämmöistä lisää", tuumasi Misella kilpailun jälkeen.

Suomen joukkue aloitti vahvasti nojapuilta, kaikki tytöt tekivät sarjansa läpi ilman isoja virheitä. Erityisesti joukkueen kuopus Espoon Telinetaitureiden Anni Vuorikoski esitti nojapuilla varmoja otteita, napaten myös paikan huomiseen nojapuufinaaliin. Hypyssä tytöt jatkoivat vahvasti, jokainen esitetty hyppy helposti pystyyn.

Puomilla näkyi jännitys, mutta joukkuetulokseen saatiin kolme pysyvää sarjaa. Viimeinen teline, permanto, sujui ensimmäisen telineen malliin. Tekeminen oli vapautunutta ja tytöt nauttivat esittämisestä. Permannolla Oulun Pyrinnön Malla Montell oli vauhdissa. Ilona Kossila Voimisteluseura Keski-Uusimaasta näytti vahvoja otteita erityisesti hypyssä sekä permannolla.