Ajankohtaista

07.05.
2018

Oulusta menestystä, luokkanousuja ja JSM-paikka

Vaasan Telinetaitureiden voimistelijoita osallistui Oulun Pyrinnön kilpailuihin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna kymmenittäin aina B-luokasta maajoukkuelinjan 3-luokkaan sekä junnuSM-karsintaan.

Lauantaina voimisteltiin tyttöjen pakollisten luokkien ja poikien kilpailut sekä junnuSM-karsinta. JSM-karsintaan osallistui neljä VTT:n voimistelijaa, Minea, Misella, Fiia ja Laura. Misella ja Laura kilpailivat neliottelun, Fiia permannon ja puomin sekä Minea hypyn. Laura nappasikin nojapuilta pronssia ja paikan JSM-kisaan, joka kilpaillaan perjantaina 25.5. Tuusulassa. Tytöt aloittivat kilpailunsa nojapuilta, jossa Laura teki elämänsä upeimman nojapuusarjan, mutta Misella harmillisesti tippui sarjassaan. Puomilla tytöt voimistelivat varmoin ottein, mutta tippumisilta välttyi vain Misella. Misellalla jäikin harmillisen lähelle mitalisijaa ja SM-paikkaa. Permannolla tyttöjen vahva suorittaminen jatkui. Hypyssä Minea ja Misella hyppäsivät Tsukat ympäri, ympärihyppyjen epävarmuus näkyi suorituksissa vielä kovana jännityksenä, mutta molemmat neidit hallitsivat hermonsa hienosti. Minea hyppäsi myös VTT:n ensimmäisen tsukaharan taittaen kisassa!

Pienempien tyttöjen kisat menivät myös hienosti, B-luokan nuoremmissa kymmenen kärkeen kiilasi kolme vaasalaista, Anna, Meri ja Sara sijoille 8.-10. B-luokan vanhemmissa Aliina nappasi hopeaa upeasti VI-kategorialla. C-luokan nuoremmissa kirkkainkin mitali napattiin Vaasaan, kun Matilda vei voiton. Palkintopallille kipusi myös Amelie voimistellen pronssia ja kymmenen kärkeen mahtui myös Iina sijoittuen sijalle 9, koko kymmenenkärki voimisteli V-kategorian. C-luokan vanhemmissa Freija voimisteli pronssille ja heti hänen perässään oli Sara, molemmat neidit voimistelivat V-kategorian. D-luokan nuoremmissa Veera oli kuudes, V-kategorialla ja Hertta kymmenes. D-vanhemmissa Tilda oli kuudes ja Ronja voimisteli kahdeksanneksi. Sijoituksia ja pisteitä tärkeämpää oli kuitenkin tyttöjen hieno tsemppi ja hyvä yhteishenki kisan aikana!

Poikien 1-luokassa Santeri kilpaili ensimmäistä kertaa Voimisteluliiton kilpailuissa, kisa sujui hienosti kovassa porukassa ja Santeri nappasi sijan 26. 2-luokassa Vaasan Telinetaitureita edusti kolme poikaa. Erik, Leo ja Iivari sijoittuivat peräkkäin, Erik ja Leo voimistelivat sijalle 13., mutta sijan 13. ollessa jaettu kolmen nuoren miehen kesken, Iivarin lopullinen sijoitus oli 16.

Sunnuntaina tyttöjen omavalintaisten luokkien kisassa upea suorittaminen jatkui. Maajoukkuelinjalla Laura nappasi nousut omavalintaisista 4-luokkaan ja Misella 3-luokkaan. Mitalisateeltakaan ei vältytty; Laura sai hopeaa MJ3-luokan neliottelusta ja puomilta, Misella nappasi kultaa MJ2:sen neliottelusta, puomilta ja permannolta, Minea neliottelun pronssia, Fiialle hypyn kultaa ja permannon pronssia. E-luokassa Frida oli neliottelussa pronssilla ja permannolla nappasi kultaa. Hypyssä Essi nappasi hopeaa ja Wilma permannolta pronssia. Puomilla Tilda oli hopealla ja Hanna-Li pronssilla. F-luokassa Alina kilpaili ainoana vaasalaisena ja nappasi voiton neliottelusta sekä permannolta ja hopeaa puomilta ja nojapuilta. Osalle tytöistä kisa oli kauden viimeinen, mutta toisilla on vielä kisoja jäljellä. Tsemppiä treeneihin!