Ajankohtaista

29.04.
2019

Telinetaitureille kolme paikkaa junioreiden SM-kilpailuihin

Vaasan Telinetaitureiden voimistelijoita kilpaili perjantaina Helsingissä junioreiden PM-, MM- ja EYOF- katsastuksessa ja jSM-karsinnassa. Misella ja Minea Antila varmistivat itselleen paikat junioreiden SM-kilpailuihin, Laura Nyqvistillä paikka oli jo valmiiksi plakkarissa.

Misella Antila voimisteli katsastuksessa nappisuoritukset ja nappasi neliottelusta hopeaa ennätyspisteillään 45,850 sekä puomilta kultaa pisteillä 12,300. Misella voimisteli myös onnistuneen nojapuusarjan, josta pisteet 9,600. Nojapuilla Misellan sarjasta puuttuu vielä vaikeutta, joka tiputtaa lähtöpisteitä alhaisiksi, sijoitus silti eritasonojapuilta 10. Hypystä Misella taituroi pisteet 11,950 ja sijoitus yhdeksäs.

Vaasalaisista mukana olivat myös Minea Antila ja Laura Nyqvist. Minea esitti varmoja otteita joka telineellä, voimistellen neliottelussa sijalle 18. pisteillä 42,500. Minea voimisteli parhaimmat tuloksensa nojapuilla sijoitus 12. pistein 9,550 sekä permannolla sijalle 15 pistein 11,400. Minea oli jokaisella telineellä 20 parhaan joukossa. Lauralla aloitti nojapuilta vahvasti voimistellen pisteet 9,700 ja sijoittuen seitsemänneksi. Puomilla sattui harmillinen tippuminen perhosvoltista, joka rokotti pisteitä. Lauran puomi pisteet 10,25. Harmitus näkyi Lauran viimeisillä telineillä ja pisteet jäivät hieman toivottua alemmas, Laura oli neliottelun 27. pistein 41,700.

Helsingin katsastuskilpailuun osallistui yhteensä 65 vuosina 2004-2006 syntynyttä voimistelijaa.
Katsastuskilpailuista kerätään myös ranking-pisteitä, joiden perusteella valitaan ensi kauden A- ja B-maajoukkueet. Viikonlopun suorituksillaan Misella ja Minea varmistivat myös paikan junioreiden SM-kilpailuihin Turkuun, jonne Lauralla oli jo paikka valmiina. Aiemmin Telinetaitureiden historiassa ei SM-kilpailuissa ole ollut yhtä monta voimistelijaa. Voimistelun SM-kilpailut voimistellaan Turussa 24.-26.5.

Viikonlopun kilpailut jatkuivat vielä sunnuntaina maajoukkuelinjan 3-luokan kilpailulla, mistä Antilan sisarukset nappasivat kultaa hypystä (Minea) ja hopeaa permannolta (Misella). Misella esitti myös vaasalaisen voimisteluhistorian ensimmäisen tuplavoltin onnistuneesti permannolla.

Vaasan Telinetaitureiden kilpailukausi jatkuu ensi viikonloppuna, kun nämä kolme neitoa kilpailevat Jyväskylässä Voimisteluliiton mestaruuskilpailuissa seuraavassa katsastuksessa ja muut seuran voimistelijat taistelevat FSGM-kilpailuissa (Finlands Svenska Gymnastikförbund förbundsmästerskap) kilpailuissa Vaasassa.

Viikonlopun kilpailuiden tulokset: katsastus ja maajoukkuelinjan 3-luokka.