Ajankohtaista

15.11.
2019

VRF PÅ ÅLAND

Helgen 8-10.11.2019 åkte en busslast med gymnaster, tränare och föräldrar iväg till Åland för att delta på FSG specialmästerskaps tävlingarna.


Resan startade på fredags eftermiddagen och efter middagmat i Björneborg kom vi äntligen fram till Åbo hamn. På färjan lekte barnen i lekrummet medan tränarna och föräldrarna jobbade, diskuterade eller spelade kort. Till Åland anlände vi mitt i natten till lördagen och på hotellrummen va vi ungefär kl 02.15.


En tuff morgon väntade på pojkarna och D-klassens flickor som skulle tävla först på lördagsmorgonen. Trots sömnbrist gjorde både pojkarna och flickorna fint ifrån sig på tävlingarna och de fick åka hem med flera medaljer. Häftigaste resultatet gjorde Manuel i pojkarnas klass 2 då han kammade hem en guldmedalj på alla 6 redskapen!


Näst ut va flickornas tävling i klasserna E-G, tyvärr hade vi inga deltagare i dessa klasser denna gång. Tävlingen va fin då till och med publiken såg hur bra gemenskap flickorna hade över föreningsgränserna. Alla hejade på alla och det var glada miner hos gymnasterna.


Sist på lördagen tävlade flickornas C-klass, där kämpade flickorna bra även om de va trötta efter resan.


På lördagen va en del av deltagarna och simmade i Mariebad, det va super skoj och rutschkanan va klart bäst enligt barnen!


På söndagen var det endast B-klassens flickor kvar att tävla. Där fick vi se en tävling i väldigt hög klass, och även om flickorna gjorde sin bästa tävling för säsongen räckte det inte till medaljer. Många placeringar bland de 10 bästa på alla redskapen.


Hemresan påbörjades med mat i färjans buffé där alla blev mätta i magarna. På färjan blev det en hel del lek och diskussioner och så klart lite shopping i butikerna.


När vi anlänt i Åbo hoppade vi på bussen hemåt. Hemma i Vasa var vi klo 01.00 på söndag-måndag natt. En väldigt tung men otroligt rolig resa än en gång!


Tack Åland, vi ses snart igen!


Resultaten hittar ni här.

FSGM2019 pojkar
Takaisin