Ajankohtaista

31.01.
2018

VTT/VRF första gången på läger i Vierumäki

19.1.2018 klockan 10.30 startade en hel busslast av gymnaster från VTT/VRF till FSG lägret i Vierumäki. Bussresan började bra och vi stannade på lunch i Pirkkala. Slutet av resan blev lite långtråkig. När vi kom fram blev det stressigt för att vi bara hade fem minuter på oss innan bussen startade till första träningen.

 

På första träningen tränade vi föreningsvis. Vi gjorde hopp och trampolin. På hoppet övade vi tsucka och på trampolinen övade vi framåtskruvar. Vi blev fascinerade över den nya och fina salen. Speciellt över skumgummigropen, det fanns till och med två! Den ena hade bitar som var formade som jättestora pommes frites. Den andra hade fyrkantiga rosa bitar. Efter träningen gick vi till matsalen.

 

I matsalen hade dom helt god mat. Det som var speciellt var att matsalen hade förr varit en gymnastiksal. Det fanns två matsalar.

 

Då vi kom till rummet fanns det bara två sängar fast vi var fyra i vårat rum. Men se så hittade vi två madrasser som man kunde fälla ut benen på. Men vi hittade inga lakan, dynvar, täcken och vi hade bara en dyna. Så vi ringde Merja, som sedan ringde till städpersonalen och vi fick allting vi behövde.

 

På lördag hade vi två träningar med gymnaster från Mariehamn, Grankulla, Helsingfors och Ekenäs. På kvällen hade vi simning. Det var skönt efter en lång dag med träningar. På kvällen letade vi efter papper för att vi skulle göra ett födelsedagskort till Laura.

 

På söndagen väckte vi Laura med sång och så gav vi vårat kort. Vi hade även två träningar på söndag. Laura ville inte att vi skulle berätta om hennes födelsedag till någon av tränarna, men såklart kunde vi inte låta bli. Hela lägret sjöng sedan till henne.

 

På vägen hem stannade vi igen i Pirkkala, på köttbullar och mos. I bussen satt vi bredvid Elias som lärde oss några ord på ryska t.ex. babuska som betyder mormor. Vi kom hem tillbaka till Vasa klockan 11 på kvällen.

 

Men det allra roligaste på lägret var att träffa både nya och gamla kompisar och att lära sig nya saker. Vi vill tacka våra tränare för det här lägret, tack: Merja, Sanna, Nora, Ella, Elias och alla gymnaster.

 

Av Tilda Lillhonga och Wilma Lerstrand!

FSG Vierumaki
Takaisin