Kisat ja leirit

18.11.
2021

FSG mästerskap i Vasa

Vasa Redskapsfantaster ordnar FSG mästerskapstävlingar i redskapsgymnastik inkommande helg på Variska skola. Med är gymnaster i åldern 7–21-år, med deltagare från hela svenskfinland.

 

Speciellt för helgen är att äntligen, efter en paus på ett och ett halvt år, få ordna tävlingar på plats. Samtidigt firar vi Finlands Svenska Gymnastikförbunds (FSG) 125-års jubileum med att bjuda på tårta åt alla deltagare.

 

Mest deltagare finns det i flickornas B- och C-klasser. I damernas redskapsgymnastik tävlar man på fyra redskap: hopp, barr, bom och parterr. I de lägre klasserna (B–D) består tävlingsserierna av obligatoriska rörelseserier och i de högre klasserna (E–F) är serierna valbara. Till herrarnas redskapsgymnastik hör ringar, barr, häst, parterr, hopp och räck. Pojkarnas tävlingar kan följas på lördag kl 13.15-14.30 på Variska, dit de kommer från Silveria där de först tävlar i parterr, hopp och räck. Pojkarnas redskapsgymnastik har fått positiv publicitet efter Emil Soravuos (Espoon Telinetaiturit) bronsmedalj i höstens VM i Japan i oktober, den första finska VM-medaljen i redskapsgymnastik på 24 år. Inom grenen önskar man att detta motiverar fler pojkar till gymnastiken.

 

Publik är hjärtligt välkommen till tävlingarna på Variska (Gamla Vasagatan 20). På plats finns noggrannare skyltning.

Kolla tävling inbjudan och tidtabellen.

 

Vasa Redskapsfantaster vill skydda idrottarna och bära sitt ansvar för att motverka och hindra spridningen av Corona-viruset. Åskådare uppmanas att använda ansiktsmask, hålla säkerhetsavstånd och använda handdesinfektionsmedel. Till tävlingarna får man komma endast helt frisk, utan förkylningssymptom!

 

Grupplistor:

Klass B yngre

Klass B äldre

Klass C

Klass D

Klass E och F

Pojkar

Domarparen och palavern

Kotikisat 3 2020 19rajattu
Takaisin